Årets Hästvän 2023

Efter många nomineringar kan vi stolt presentera Årets Hästvänner: två eldsjälar med olika insatser, men ett gemensamt engagemang för hästar, utveckling, kunskap och barn inom ridsporten. 

Henry “Hempa” Hellqvist

– en trogen eldsjäl inom ridsporten.

Hempa har under drygt 40 år drivit ridskola i Märsta utanför Stockholm och har lämnat avtryck hos mängder av människor. Ridskolan drivs på ett sätt som gör att man verkligen kan vara stolt över att säga att man är uppväxt och upplärd av Hempa.

Ridningen är efter konsten alla regler och en hästhantering som alltid är för hästens bästa. Det som är det mest fantastiska är hur man ser på hästarnas grundvärde. Till ridskolan kommer många hästar med problem som andra inte orkar med. Dessa hästar kräver mycket tid, kärlek och känsla – vilket dom alltid får. Hempa har även ridlektioner 3-4 kvällar i veckan, trots, att han är 82 år, och troligen skulle inte en enda elev godkänna en pensionering på honom. Hempa är inte heller redo för pension och tycker fortfarande att det är lika roligt att lära ut ridkonst till elever.

Simone Sandell

en hästvän med genuin passion för att engagera barn i hästvärlden, oavsett förutsättning.

Simone är polis till yrket, och en hästvän som gör allt i sin makt för att möjliggöra att alla barn, oberoende förutsättningar, ska få rida, borsta eller ”bara” hänga med hästar. Just nu utbildar hon terapihästar för att kunna hjälpa barn och unga med psykisk ohälsa på gården Fridstorp.

Fridstorps hästverksamhet har bland annat fått Mörbylånga kommuns tillgänglighetspris, för sitt arbete med att låta barn med funktionsvariationer rida och vara med hästarna på gården. Personer i Simones omgivning ser hur mycket hon ger av sig själv och sin ”fritid” för att tillmötesgå allas behov.

Vad är Årets Hästvän?

Det finns så många vardagshjältar där ute som varje dag är med och bidrar till ett bättre, tryggare och härligare häst- och gårdsliv. Stallkompisen som alltid tar kvällsfodringen, tränaren som alltid ger 100% och lite till, eller helt enkelt en passionerad hästvän utan dess like? Vi känner alla någon som gärna gör det där lilla extra, och dessa människor borde hyllas!

Årets Hästvän 2024 kommer under ett år att få vara med och dela med sig av glimtar från hästlivet, bjuda på de bästa stalltipsen och hjälpa oss att sprida kunskap som låter fler njuta av ett bättre, tryggare och härligare hästliv.

  Få en kostnadsfri konsultation

  Många har en försäkring som inte täcker allt den borde. Därför bjuder vi på en genomgång av din gård.

  Vilka dagar kan du tänka dig att bli kontaktad?*

  Vilka tider blir bäst?*

  Vår gårdsexpert vill veta vem du är

  Skriv in dina uppgifter så sköter vi resten!

   Nyfiken på Dunstan Icelandic?

    Vi hjälper dig att försäkra din hästtrailer!

     Bli uppringd

     Få ett prisförslag

     Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

       Vi hjälper dig att välja rätt försäkring