Försäkring vid olycksfall – person

Ett tryggt och säkert hästgårdsliv för dig som bor på gård är något som vi på Dunstan värnar om. Därför har vi tagit fram en heltäckande olycksfallsförsäkring som kan tecknas av dig som även tecknat någon våra övriga försäkringar.

Försäkringen kan även tecknas för anhöriga som ingår i ditt hushåll och ger ersättning om olyckan är framme.

Teckna försäkring   Bli uppringd

Se vad som ingår

Olycksfall

Krishantering

Skadad utrustning

Försäkringar & villkor

Dunstan är skapat av häst- och gårdsmänniskor. Eftersom vi vet hur livet på en hästgård fungerar kan vi ta fram de bästa försäkringslösningarna, anpassade efter ditt liv och din vardag.

Lär dig mer. Och samla poäng!

Den bästa försäkringen är den du aldrig behöver använda. Därför erbjuder vi på Dunstan utbildningar i allt från hur du gör din gård säkrare till hur du arbetar förebyggande och mer hållbart på din gård och med din häst. För varje avklarad utbildning samlar du poäng, som du sedan kan använda när du köper produkter i vår Trygghetsshop.

Dunstans digitala klinik

Som kund får du tillgång till vår digitala kliniks tjänster vilket just nu innebär tillgång till FirstVet.

Redan kund?
Logga in på Mina sidor så får du tillgång vår digitala klinik och FirstVet.

Vanliga frågor om vår Olycksfallsförsäkring

Behöver jag en privat olycksfallsförsäkring när jag har en försäkring via jobbet eller facket?

Det är inte ovanligt att man har en olycksfallsförsäkring via sin arbetsgivare eller fackförbundet. Dessa försäkringar gäller bara så länge du är anställd hos den arbetsgivaren eller medlem i det fackförbundet. När du avslutar anställningen eller går ur facket står du ofta utan försäkring, eller så blir försäkringen plötsligt dyrare.

Med en privat olycksfallsförsäkring bestämmer du helt och hållet över själv och du behöver inte oroa dig för att du står utan försäkring.

Visste du att du kan få ersättning från flera personförsäkringar? Det är alltså ingen nackdel att ha en privat försäkring och en via arbetet eller facket.

Om jag trillar av hästen, kan jag få ersättning för min ridhjälm med min olycksfallsförsäkring?

Dunstan ersätter den försäkrade för skadade kläder, glasögon och utrustning som till exempel ridhjälm, säkerhetsväst, ridskor eller ridstövlar och handikapphjälpmedel som denne hade på sig vid olycksfallstillfället. Inget åldersavdrag görs för ridhjälm. Skadad eller sönderklippt hjälm ersätts upp till 5 000 SEK.

Vad räknas som ett olycksfall för att försäkringen ska ersätta skadan?

En olycksfallsskada är en ofrivillig, plötslig och oförutsedd kroppsskada som uppkommer genom yttre våld. Exempel på̊ olycksfallsskada är om du blir sparkad eller rider omkull med hästen.

Olycksfallsskadan ska ha krävt vård och behandling hos legitimerad läkare ansluten till Försäkringskassan för att försäkringen ska vara gällande.

Vad menas med medicinsk invaliditet?

Med medicinsk invaliditet menas kroppsfunktion som har blivit bestående nedsatt till följd av olycksfallsskadan. Även förlust av inre organ räknas som medicinsk invaliditet. Nedsättning av kroppsfunktionen ska objektivt kunna fastställas. Vid bedömning av medicinsk invaliditet tar vi inte hänsyn till den försäkrades yrke, arbetsförhållanden eller fritidsintressen.

Jag har fått ett bestående ärr i ansiktet efter ett olycksfall, kan jag få ersättning från min olycksfallsförsäkring?

Om din olycksfallsskada medfört ett bestående ärr eller annan utseendemässig förändring som är bestående har du rätt till ersättning från försäkringen. Olycksfallsskadan ska ha varit så pass allvarlig att du uppsökt vård och fått behandling för den. Bedömning av ärr och andra utseendemässiga förändringar görs först ett år efter att behandlingen avslutats.

  Nyfiken på Dunstan Icelandic?

   Vi hjälper dig att försäkra din hästtrailer!

    Bli uppringd

    Få ett prisförslag

    Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

      Bli uppringd

       Vi hjälper dig att välja rätt försäkring