Till föl och unghäst – marknadens bästa liv- och veterinärvårdsförsäkring

En försäkring skapad för föl och unghästars speciella behov under deras första äventyrliga tid i livet. Skydda dig mot höga kostnader som sjukdomar, skador och tillväxtrelaterade komplikationer kan orsaka. Den här försäkring kan du teckna från det att fölet är två dygn gammalt och fram till unghästens treårsdag.

 • Ingen beloppsgräns för läkemedel
 • Trygghetsgaranti och skydd för dolda fel, om du tidigare omfattats av foster-och fölförsäkring eller motsvarande.
 • Veterinärvårdsbelopp upp till 150 000 kr
Se ditt pris på 3 minuter   Bli uppringd

Väntar du fortfarande på fölning?

Få en sömlös övergång från en fosterförsäkring till en fölförsäkring, där du som hästägare erbjuds en omfattande trygghet direkt från start. Vår Safe Start Premium är den mest heltäckande försäkringslösningen på marknaden och ger dig trygghet från 40:e dräktighetsdygnet fram till fölets ettårsdag.

 • Fosterförsäkring 8 000 kr – trygghetsgaranti med dolda fel.
 • Livförsäkring Premium 10 000 kr.
 • Veterinärvård Premium med ersättning upp till 100 000 kr.
 • Endast rörlig självrisk 25% – ingen fast självrisk, ingen självriskperiod.
Ge ditt föl en trygg start

Hur mycket får du tillbaka om något händer?

Exempel 1

Du får en veterinärfaktura på 25 000 kr. Du betalar alltid 50% av de första 5 000 kr vid skada och din valda självrisk på resterande belopp (25% eller 50%).

Med en försäkring på 25 000 SEK betalar du
50% rörlig självrisk på de första 5000 SEK*2 500 SEK
25% vald självrisk på resterande belopp.5 000 SEK
Total rörlig självrisk7 500 SEK
Försäkringen ersätter resterande17 500 SEK

Exempel 2

Du får en veterinärfaktura på 25 000 kr. Du betalar alltid 50% av de första 5 000 kr vid skada och din valda självrisk på resterande belopp (25% eller 50%).

Med en försäkring på 4 000 SEK betalar du
50% rörlig självrisk på de första 5000 SEK*2 000 SEK
Försäkringen ersätter resterande2 000 SEK

*Första gången vi ersätter dig får du 50% på de första 5 000 SEK och detta gäller en gång under hela försäkringsperioden, därefter gäller din valda självrisk på 25% eller 50% enligt ditt försäkringsbrev.

Dunstans digitala klinik

Med en föl- och unghästförsäkring ger du din häst ett skydd som säkerställer att ni ska få rätt hjälp och ersättning om olyckan är framme.

Som kund får du tillgång till vår digitala klinik och FirstVet direkt i din mobil eller dator. Genom ett enkelt videosamtal kan du träffa veterinären när och där det passar dig och din häst!

Vanliga frågor om våra Hästförsäkringar

Vad innebär Trygghetsgaranti?

Dunstan erbjuder trygghetsgaranti vid flytt från annat försäkringsbolag. Det betyder att om din häst tidigare omfattats av ett dolda fel-skydd övertar vi det skyddet. För att trygghetsgarantin ska gälla ska Dunstan fått tagit del av tidigare försäkringsomfattning, skadehistorik samt en hälsodeklaration. Alla som tecknar Dunstan Foster & Föl samt försäkrade föl i Dunstan omfattas av trygghetsgarantin och dolda fel-skydd.

Vilken typ av försäkring bör jag ha för min häst?

När du väljer försäkring bör du fundera på vilket skydd just du behöver. Det finns flera olika försäkringsalternativ som passar för dig och din häst. En mer omfattande försäkring har en högre premie medan du vid en mindre omfattande försäkring betalar en större kostnad själv vid en ersättningsbar skada eller sjukdom.

Välj veterinärvård efter användningsområde

 • Har du en ridhäst, trav- och galopphäst eller en annan häst som behöver ett bra skydd rekommenderar vi att du väljer Special Veterinärvård.
 • Har du en ponny eller sällskapshäst som behöver regelbundna hälsokontroller rekommenderar vi Premium Veterinärvård.
 • Söker du en mer grundläggande veterinärvård bör du välja Grund Veterinärvård.
 • För föl och avelssto har vi tagit fram en skräddarsydd försäkring som heter Breeding Veterinärvård.

Utöver en bra Veterinärvårdsförsäkring rekommenderar vi även att du tecknar en liv- och användbarhetsförsäkring som ger dig skydd för när saker och ting inte blir som du tänkt dig. Skulle din häst avlida i förtid eller bli så skadad att den inte kan användas till det som den var avsedd för så har du rätt till ersättning. Du kan själv anpassa hur omfattande skydd du vill teckna.

Hur lång tid tar det att få försäkringspengarna?

Tiden det tar att få försäkringspengarna kan variera beroende på vilken typ av försäkring du har och vilken skada det gäller. Vanligtvis tar det upp till 5 dagar att behandla din skadeanmälan och därefter 3 dagar tills du får pengarna utbetalda.

I vissa fall kan utbetalningen dröja längre, exempelvis om det krävs en utredning eller om det finns oenighet om vilka kostnader som täcks av försäkringen.

Om du är osäker på vad som gäller för din häst och försäkring, får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig att gå igenom villkoren: info@dunstan.se eller 010-179 84 00

Hur fungerar de olika självrisknivåerna hos Dunstan?

Med din häst försäkrad hos Dunstan betalar du aldrig en fast självrisk, utan du får ersättning från första kronan helt utan självriskperiod. Vi har två självriskalternativ, 25% eller 50%, du väljer själv vilken när du tecknar din försäkring. 50% är ett alternativ om man vill ha en mycket låg premie, men istället är beredd att betala mer vid en eventuell sjukdom eller skada. För belopp upp till 5 000 SEK ersätter vi alltid 50% oavsett vilket självriskalternativ du tecknat

Vad ersätter en hästförsäkring?

Försäkringen kan ersätta dig för kostnader du har i samband med att din häst blir sjuk eller skadad och måste uppsöka veterinär. Utöver detta kan du även teckna en liv- och användbarhetsförsäkring som ersätter om din häst går bort eller förlorar sin användbarhet.

Försäkringar & villkor

Dunstan är skapat av häst- och gårdsmänniskor. Eftersom vi vet hur livet på en hästgård fungerar kan vi ta fram de bästa försäkringslösningarna, anpassade efter ditt liv och din vardag.

  Bli uppringd

  Få ett prisförslag

  Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

    Vi hjälper dig att välja rätt försäkring