Försäkra din verksamhet

Att leva på hästgård innebär många gånger att även driva verksamhet. Lika viktigt som att ha gården och hästarna försäkrade så ska du känna dig trygg i att hela din verksamhet har det skydd du behöver om oturen är framme.

Försäkringen ersätter alltifrån inbrott, skadedjur och brand till ansvars- och rättsskydd. Läs mer här nedan om vad som ingår när du tecknar en verksamhetsförsäkring hos oss på Dunstan.

Ring oss   Bli uppringd

Se vad som ingår

Brand

Oväder

Inbrott

Skadegörelse

Skadedjur

Ansvarsskydd

Rättsskydd

Krishantering

Försäkringar & villkor

Dunstan är skapat av häst- och gårdsmänniskor. Eftersom vi vet hur livet på en hästgård fungerar kan vi ta fram de bästa försäkringslösningarna, anpassade efter ditt liv och din vardag.

Lär dig mer. Och samla poäng!

Den bästa försäkringen är den du aldrig behöver använda. Därför erbjuder vi på Dunstan utbildningar i allt från hur du gör din gård säkrare till hur du arbetar förebyggande och mer hållbart på din gård och med din häst. För varje avklarad utbildning samlar du poäng, som du sedan kan använda när du köper produkter i vår Trygghetsshop.

Dunstans digitala klinik

Som kund får du tillgång till vår digitala kliniks tjänster vilket just nu innebär tillgång till FirstVet.

Redan kund?
Logga in på Mina sidor så får du tillgång vår digitala klinik och FirstVet.

Vanliga frågor om våra Gårdsförsäkringar

Måste jag ha en Gårdsförsäkring?

Det finns ingen lag på att ha gårdsförsäkring, men det är starkt rekommenderat att du har en. Banken kan kräva att din gård är försäkrad om du har lån.

För att få ersättning för dina saker vid till exempel en brand eller en stormskada behöver du en gårdsförsäkring. Om du dessutom själv på grund av vårdslöshet orsakar till exempel en brand kan du bli helt utan ersättning utan en gårdsförsäkring. En gårdsförsäkring skyddar dessutom så mycket mer än bara din gård. Bland annat försäkrar du bland annat gårdslösöret vid stöld och brand.

Vad är åldersavdrag?

Allt slits med tiden och har inte samma värde efter det använts. Om du drabbas av en skada eller förlust ska du bli kompenserad utifrån det värde egendomen hade precis innan skadan, därför görs ett avdrag för ålder/slitage. Vi beräknar detta utifrån fastslagna tabeller. 

Vad ersätter en Gårdsförsäkring?

Gårdsförsäkringen kan ersätta dig för den skada som du drabbats av till följd av exempelvis en brand, stöld eller utströmmande vatten. Kontakta oss så på 010-1798400 eller via vår chatt så kan vi berätta mer om vad vår Gårdsförsäkring omfattar.

Vad påverkar priset på min försäkring?

Det kan bero på många faktorer såsom byggnadstyp, area, skadefrihet, var du bor, m.m. Du kan även påverka din försäkringspremie genom att gå våra utbildningar, vara skadefri och arbeta med skadeförebyggande åtgärder som påverkar din premie på din hästgård.

Varför ska jag gå Dunstans utbildningar?

Vi vet att kunskap förebygger skador och ger gårdsägaren ett tryggare och säkrare liv på gården. Kanske har man lång erfarenhet av häst och hästgårdsliv men att friska upp minnet och få tips och råd är aldrig fel. Dessutom får du bonuspoäng som du sedan kan använda i vår webshop eller för att sänka din premie och självriskskostnad.

  Få en kostnadsfri konsultation

  Många har en försäkring som inte täcker allt den borde. Därför bjuder vi på en genomgång av din gård.

  Vilka dagar kan du tänka dig att bli kontaktad?*

  Vilka tider blir bäst?*

  Vår gårdsexpert vill veta vem du är

  Skriv in dina uppgifter så sköter vi resten!

   Nyfiken på Dunstan Icelandic?

    Vi hjälper dig att försäkra din hästtrailer!

     Bli uppringd

      Bli uppringd

      Få ett prisförslag

      Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

        Vi hjälper dig att välja rätt försäkring