Försäkra din travhäst

Hos oss får du ett riktigt bra skydd till din travhäst. Dunstan Special är vår speciellt anpassade försäkring för travhästar som täcker fler än 60 sjukdomar och skador. Med höga ersättningsnivåer på medicin, veterinärens resor, avlivning och destruktion, kan vi erbjuda en komplett lösning anpassad efter travhästlivet.

Teckna försäkring   Bli uppringd

Välj försäkring efter omfattning

Trygghet

Olycksfall

Förlorad användbarhet

Veterinär

Avel

Foster & föl

Avlivning

Safe Start

”Jag brinner för uppfödning och travet i synnerhet.”

Redan som 11-åring började jag med ponnytrav och har sedan dess varit hästskötare, referent, speaker, och nu själv hästägare med egen uppfödning av travhästar. Att ha ett jobb där jag kan hjälpa kunder att hitta bra försäkringslösningar är en bonus.

Kontakta oss så finner vi en bra helhetslösning för dig, dina hästar och din hästgård!

Johannes Yussef
Johannes Youssef
Travexpert på Dunstan

För Menhammar Stuteri är tryggheten allt

Menhammar Stuteri har under många år fött upp, tränat, tävlat och sålt travhästar av högsta klass. Med både föl och tävlingshästar så är det viktigt för Menhammar Stuteri att känna sig trygga och säkra med en lättillgänglig partner som har mycket kunskap och erfarenhet om travhästar.

Anders Lindh, Verksamhetsutvecklare på Menhammar säger:
“Våra värdeord, pionjäranda, långsiktighet, kvalitet, miljö och socialt ansvar stämmer väl överens med Dunstans värderingar. Vi tror verkligen på Dunstans tankar av att sprida kunskap för att förebygga skador och att arbeta med hållbarhet, både för hästen och gården.”

Därför väljer Menhammar Stuteri att försäkra hästar i Dunstan.

Anpassat för travhästlivet

Ersättning för fler än
60 sjukdomar och skador


Höga ersättningsnivåer på
medicin och veterinärens resor


Ingen fast självrisk.
Ersättning från första kronan.


Försäkringar & villkor

Dunstan är skapat av häst- och gårdsmänniskor. Eftersom vi vet hur livet på en hästgård fungerar kan vi ta fram de bästa försäkringslösningarna, anpassade efter ditt liv och din vardag.

Hur mycket får du tillbaka om något händer?

Exempel 1

Du får en veterinärfaktura på 25 000 kr. Du betalar alltid 50% (I detta exempel 2500kr) av de första 5000 kr vid skada och din valda självrisk på resterande belopp.

Såhär räknar vi
Veterinärfakturan (Ersättningsbart belopp)25 000 SEK
50% rörlig självrisk på de första 5000 SEK*2 500 SEK
25% vald självrisk på resterande belopp.5 000 SEK
Total rörlig självrisk7 500 SEK
Du får tillbaka17 500 SEK

Exempel 2

Du får en veterinärfaktura på 4 000 kr. Du betalar alltid 50% (I detta exempel 2000kr) av de första 5000 kr vid skada och din valda självrisk på resterande belopp.

Såhär räknar vi
Veterinärfakturan (Ersättningsbart belopp)4 000 SEK
50% rörlig självrisk på de första 5000 SEK*2 000 SEK
Du får tillbaka2 000 SEK

*Första gången vi ersätter dig får du 50% på de första 5 000 SEK och detta gäller en gång under hela försäkringsperioden, därefter gäller din valda självrisk på 25% eller 50% enligt ditt försäkringsbrev.

Vanliga frågor om våra Hästförsäkringar

Vad innebär Trygghetsgaranti?

Dunstan erbjuder trygghetsgaranti vid flytt från annat försäkringsbolag. Det betyder att om din häst tidigare omfattats av ett dolda fel-skydd övertar vi det skyddet. För att trygghetsgarantin ska gälla ska Dunstan fått tagit del av tidigare försäkringsomfattning, skadehistorik samt en hälsodeklaration. Alla som tecknar Dunstan Foster & Föl samt försäkrade föl i Dunstan omfattas av trygghetsgarantin och dolda fel-skydd.

Hur fungerar de olika självrisknivåerna hos Dunstan?

Med din häst försäkrad hos Dunstan betalar du aldrig en fast självrisk, utan du får ersättning från första kronan helt utan självriskperiod. Vi har två självriskalternativ, 25% eller 50%, du väljer själv vilken när du tecknar din försäkring. 50% är ett alternativ om man vill ha en mycket låg premie, men istället är beredd att betala mer vid en eventuell sjukdom eller skada. För belopp upp till 5 000 SEK ersätter vi alltid 50% oavsett vilket självriskalternativ du tecknat

Vad ersätter en hästförsäkring?

Försäkringen kan ersätta dig för kostnader du har i samband med att din häst blir sjuk eller skadad och måste uppsöka veterinär. Utöver detta kan du även teckna en liv- och användbarhetsförsäkring som ersätter om din häst går bort eller förlorar sin användbarhet.

Vilken typ av försäkring bör jag ha för min häst?

Det viktigaste är att du har en bra veterinärvårdsförsäkring för din häst, om den blir sjuk eller skadad. En liv- och användbarhetsförsäkring är ett bra komplement om din häst dör eller förlorar sin användbarhet.

När du köper försäkring bör du fundera på vilket skydd just du behöver. Det finns flera olika försäkringsalternativ som passar för dig och din häst. En mer omfattande försäkring har en högre premie medan du vid en mindre omfattande försäkring betalar en större kostnad själv vid en ersättningsbar skada eller sjukdom.

Dunstans digitala klinik

Som kund får du tillgång till vår digitala kliniks tjänster vilket just nu innebär tillgång till FirstVet. Vi kommer under 2022 att addera tjänster och värden med fokus på Hästgårdslivet.

Redan kund?
Logga in på Mina sidor så får du tillgång vår digitala klinik och FirstVet.

Lär dig mer. Och samla poäng!

Den bästa försäkringen är den du aldrig behöver använda. Därför erbjuder vi på Dunstan utbildningar i allt från hur du gör din gård säkrare till hur du arbetar förebyggande och mer hållbart på din gård och med din häst. För varje avklarad utbildning samlar du poäng, som du sedan kan använda när du köper produkter i vår Trygghetsshop.

    Bli uppringd

    Få ett prisförslag

    Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

        Bli uppringd