Vi ger din häst ett riktigt bra skydd

 • Veterinärvårdsbelopp upp till 150 000 kr
 • Trygghetsgaranti och skydd vid dolda fel
 • Ingen fast självrisk, ersättning från första kronan

Inga undantag för tidigare sjukdomar eller skador

Dunstan erbjuder trygghetsgaranti vid flytt från annat försäkringsbolag. Det betyder att om din häst tidigare omfattats av ett dolda fel-skydd övertar vi det skyddet.

Våra Veterinärvårds­försäkingar

Få hjälp med din försäkring

Vad ersätter hästförsäkringen?

Om din häst blir sjuk eller skadad och måste uppsöka veterinär, kan en försäkring ersätta dig för de kostnader som uppkommer. Om du vill ha en liv- och användbarhetsförsäkring, ersätter vi dig om din häst går bort eller förlorar sin användbarhet.

Betala inte för mer än du behöver

Dunstan skiljer sig från andra bolag. Hos oss luktar det alltid stall, för det är en del av vår vardag. Vi har valt att kapa onödiga kostnader, och fokuserar på prisvärda försäkringar utan fast självrisk, så att du får ersättning från första kronan.

Vi hjälper dig såklart att säga upp din nuvarande försäkring om du vill byta till Dunstan.

Vill du bli kontaktad?

Så tycker våra kunder

Vanliga frågor om våra hästförsäkringar

Hur fungerar de olika självrisknivåerna hos Dunstan?

Med din häst försäkrad hos Dunstan betalar du aldrig en fast självrisk, utan du får ersättning från första kronan helt utan självriskperiod. Vi har två självriskalternativ, 25% eller 50%, du väljer själv vilken när du tecknar din försäkring. 50% är ett alternativ om man vill ha en mycket låg premie, men istället är beredd att betala mer vid en eventuell sjukdom eller skada. För belopp upp till 5 000 SEK ersätter vi alltid 50% oavsett vilket självriskalternativ du tecknat

Vilken typ av försäkring bör jag ha för min häst?

Det viktigaste är att du har en bra veterinärvårdsförsäkring för din häst, om den blir sjuk eller skadad. En liv- och användbarhetsförsäkring är ett bra komplement om din häst dör eller förlorar sin användbarhet.

När du köper försäkring bör du fundera på vilket skydd just du behöver. Det finns flera olika försäkringsalternativ som passar för dig och din häst. En mer omfattande försäkring har en högre premie medan du vid en mindre omfattande försäkring betalar en större kostnad själv vid en ersättningsbar skada eller sjukdom.

Vad innebär Trygghetsgaranti?

Vår trygghetsgaranti innebär att du har fri flytträtt vid flytt från annat försäkringsbolag. Det betyder att din försäkring inte drabbas av undantag för tidigare kända eller behandlade sjukdomar/skador om din häst är helt återställd och frisk.

  Bli uppringd

  Få ett prisförslag

  Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

    Vi hjälper dig att välja rätt försäkring