Ge din häst ett riktigt bra skydd

 • Veterinärvårdsbelopp upp till 150 000 kr
 • Trygghetsgaranti och skydd vid dolda fel
 • Tandvård upp till 20 000 kr

Inga undantag för tidigare sjukdomar eller skador

Dunstan erbjuder trygghetsgaranti vid flytt från annat försäkringsbolag. Det betyder att om din häst tidigare omfattats av ett dolda fel-skydd övertar vi det skyddet.

Vilken försäkring ska jag välja till min häst?

Undvik dyra veterinärbesök

Om din häst blir sjuk eller skadad och måste uppsöka veterinär, kan en försäkring ersätta dig för de kostnader som uppkommer. Om du vill ha en liv- och användbarhetsförsäkring, ersätter vi dig om din häst går bort eller förlorar sin användbarhet.

Betala inte för mer än du behöver

Dunstan skiljer sig från andra bolag. Hos oss luktar det alltid stall, för det är en del av vår vardag. Vi har valt att kapa onödiga kostnader, och fokuserar på prisvärda försäkringar med veterinärvårdsbelopp upp till 150 000 SEK.

Vi hjälper dig såklart att säga upp din nuvarande försäkring om du vill byta till Dunstan.

Prata med en rådgivare

Så tycker våra kunder

Vanliga frågor om våra hästförsäkringar

Hur fungerar de olika självrisknivåerna hos Dunstan?

När din häst är försäkrad hos Dunstan inleds självriskperioden vid början av försäkringsåret och varar i upp till 365 dagar. För det första beloppet upp till 5 000 SEK under försäkringsåret betalar du alltid en rörlig självrisk på 50%. Därefter tillämpas den självriskprocent du valt vid tecknandet av din försäkring, antingen 25% eller 50%, på resterande belopp.

Det innebär att om du väljer en självrisk på 50%, får du en lägre premie men är i gengäld beredd att betala mer vid en eventuell sjukdom eller skada. Om du väljer en självrisk på 25%, blir premien högre, men din egenkostnad vid en eventuell sjukdom eller skada blir lägre.

Vilken typ av försäkring bör jag ha för min häst?

När du väljer försäkring bör du fundera på vilket skydd just du behöver. Det finns flera olika försäkringsalternativ som passar för dig och din häst. En mer omfattande försäkring har en högre premie medan du vid en mindre omfattande försäkring betalar en större kostnad själv vid en ersättningsbar skada eller sjukdom.

Välj veterinärvård efter användningsområde

 • Har du en ridhäst, trav- och galopphäst eller en annan häst som behöver ett bra skydd rekommenderar vi att du väljer Special Veterinärvård.
 • Har du en ponny eller sällskapshäst som behöver regelbundna hälsokontroller rekommenderar vi Premium Veterinärvård.
 • Söker du en mer grundläggande veterinärvård bör du välja Grund Veterinärvård.
 • För föl och avelssto har vi tagit fram en skräddarsydd försäkring som heter Breeding Veterinärvård.

Utöver en bra Veterinärvårdsförsäkring rekommenderar vi även att du tecknar en liv- och användbarhetsförsäkring som ger dig skydd för när saker och ting inte blir som du tänkt dig. Skulle din häst avlida i förtid eller bli så skadad att den inte kan användas till det som den var avsedd för så har du rätt till ersättning. Du kan själv anpassa hur omfattande skydd du vill teckna.

Hur lång tid tar det att få försäkringspengarna?

Tiden det tar att få försäkringspengarna kan variera beroende på vilken typ av försäkring du har och vilken skada det gäller. Vanligtvis tar det upp till 5 dagar att behandla din skadeanmälan och därefter 3 dagar tills du får pengarna utbetalda.

I vissa fall kan utbetalningen dröja längre, exempelvis om det krävs en utredning eller om det finns oenighet om vilka kostnader som täcks av försäkringen.

Om du är osäker på vad som gäller för din häst och försäkring, får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig att gå igenom villkoren: info@dunstan.se eller 010-179 84 00

Vad innebär Trygghetsgaranti?

Vår trygghetsgaranti innebär att du har fri flytträtt vid flytt från annat försäkringsbolag. Det betyder att din försäkring inte drabbas av undantag för tidigare kända eller behandlade sjukdomar/skador om din häst är helt återställd och frisk.

  Vi hjälper dig att försäkra din hästtrailer!

   Bli uppringd

   Få ett prisförslag

   Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

     Vi hjälper dig att välja rätt försäkring