Ett ekonomiskt hästliv

Ett ekonomiskt hästliv

5 spartips som kan hjälpa dig!

Skenande priser på allt från foder till spån gör att våra älskade hästar blir dyrare att rå om. Men det finns tips för att spara pengar utan att tumma på livskvaliteten för våra hästar.  

Här nedan har vi listat ett par av dem.

1. Med en anpassad foderstat kan du minska på ”extraburkarna” 

Är du en person som köper väldigt många tillskottsprodukter? Behövs verkligen alla? Om du är osäker, ta hjälp av en kunnig foderrådgivare för att se till att hästens alla behov täcks. För att få mer kunskap om foderstaten kan du kan även se vårt webinar Foder – vad behöver din häst?

2. Gå ihop för foderbeställningar och leveranser 

Har du ett mindre stall, men kanske några likande stall i närheten? Prata ihop er med grannarna för att se om ni kan ordna med gemensamma leveranser. Ibland kan man få ett billigare pris när man beställer en högre kvantitet, men det kan även bli en lägre leveranskostnad när fler är med och delar. Att dela på transporter är även bra för miljön, så win-win! 

3. Samåk till träning eller tävling

Reser du till din tränare? Kolla om det finns någon som det passar att samåka med. Det kanske blir lite längre tid hos tränaren, men att kolla på ridning och lyssna på råd som andra får, kan vara utvecklande för dig med! 

4. Tänk efter vid köp – behöver du verkligen alla grejer? 

Handen på hjärtat, behöver du verkligen nya täcken eller det där schabraket även om du hittat nya lindor som matchar? Idag finns det många företag som kan hjälpa till att laga utrustning, som i längden blir mer prisvärt.

”Om du ändå behöver köpa något nytt, kolla andrahandsmarknaden först! Här finns idag ett stort utbud och du sparar både på pengar och miljö.”

5. Se över din försäkring 

Det här är ju såklart en särskilt kär punkt för oss, men här finns det pengar att spara. Vi på Dunstan har omfattande försäkringar till mycket konkurrenskraftiga priser och dessutom flexibla lösningar. Få ditt prisförslag redan nu, genom att trycka på knappen nedan – eller kontakta oss på 010-179 84 00 så berättar vi mer. 

Under vårt webinar Skapa lönsamhet på hästgården den 16 november kommer vi att prata mer omfattande och ingående om ekonomi och lönsamhet på hästgården. Anmäl dig för att delta eller se webinariet i efterhand här.

Få ett prisförslag på en häst- och gårdsförsäkring

  Få en kostnadsfri konsultation

  Många har en försäkring som inte täcker allt den borde. Därför bjuder vi på en genomgång av din gård.

  Vilka dagar kan du tänka dig att bli kontaktad?*

  Vilka tider blir bäst?*

  Vår gårdsexpert vill veta vem du är

  Skriv in dina uppgifter så sköter vi resten!

   Nyfiken på Dunstan Icelandic?

    Vi hjälper dig att försäkra din hästtrailer!

     Bli uppringd

     Få ett prisförslag

     Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

       Vi hjälper dig att välja rätt försäkring