Ett mer ekonomiskt hästliv

Ett mer ekonomiskt hästliv

5 spartips som kan hjälpa dig!

Skenande priser på allt från foder till spån gör att våra älskade hästar blir dyrare att rå om. Men det finns tips för att spara pengar utan att tumma på livskvaliteten för våra hästar.  

Här nedan har vi listat ett par av dem.

1. Med en anpassad foderstat kan du minska på ”extraburkarna” 

Det här kan vara ett till handen på hjärtat-moment, är du en sådan där person som köper väldigt många tillskottsprodukter? Behövs verkligen alla? Om du är osäker, ta hjälp av en kunnig foderrådgivare för att se till att hästens alla behov täcks. Passa även på att anmäla till vårt webinar om foder här.

2. Gå ihop för foderbeställningar och leveranser 

Har du ett mindre stall, men kanske några likande stall i närheten? Prata ihop er med grannarna för att se om ni kan ordna med gemensamma leveranser. Ibland kan man få ett billigare pris när man beställer en högre kvantitet, men det kan även bli en lägre leveranskostnad när fler är med och delar. Att dela på transporter är även bra för miljön, så win-win! 

3. Samåk till träning eller tävling

Reser du till din tränare? Kolla om det finns någon som det passar att samåka med. Det kanske blir lite längre tid hos tränaren, men att kolla på ridning och lyssna på råd som andra får, kan vara utvecklande för dig med! 

4. Tänk efter vid köp – behöver du verkligen alla grejer? 

Handen på hjärtat, behöver du verkligen nya täcken eller det där schabraket även om du hittat nya lindor som matchar? Idag finns det många företag som kan hjälpa till att laga utrustning, som i längden blir mer prisvärt.

”Om du ändå behöver köpa något nytt, kolla andrahandsmarknaden först! Här finns idag ett stort utbud och du sparar både på pengar och miljö.”

5. Se över din försäkring 

Det här är ju såklart en särskilt kär punkt för oss, men här finns det pengar att spara. Vi på Dunstan har omfattande försäkringar till mycket konkurrenskraftiga priser och dessutom flexibla lösningar. Få ditt prisförslag redan nu, genom att trycka på knappen nedan – eller kontakta oss på 010-179 84 00 så berättar vi mer. 

Få ett prisförslag på en häst- och gårdsförsäkring

Få ett prisförslag

Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

    

     

    Få ett prisförslag

    Fyll i dina uppgifter nedan för att bli uppringd av våra försäkringsspecialister.

     Få ett prisförslag

     Fyll i dina uppgifter nedan för att bli uppringd av våra försäkringsspecialister.

      Få ett prisförslag

      Fyll i dina uppgifter nedan för att bli uppringd av våra försäkringsspecialister.

       Dunstan – försäkringar som bygger på kunskap

       Lyssna på och chatta med några av Sveriges främsta sportveterinärer den 11 januari kl. 19.00

       Vi på Dunstan vet att kunskap är nyckeln till ett friskt och säkert hästgårdsliv. Därför bjuder vi in till en exklusiv föreläsning med Sveriges främsta sportveterinärer för att prata om hur du med hållbar träning får friskare hästar. Efter föreläsningen får du möjlighet att ställa frågor till sportveterinärerna Florian Lackner och Enar Tollig med Stefan Fur som moderator. Lär dig mer om
       • Optimal vinterträning
       • Veterinärens perspektiv
       • Ställ frågor live i chatten