Dunstan och PreVet i samarbete för att bidra till bättre hästhälsa

Dunstan och PreVet i samarbete för att bidra till bättre hästhälsa

I syfte att hjälpa hästägare att enklare hålla koll på sin hästs mående erbjuds Dunstans kunder kostnadsfri tillgång till PreVets app under ett år. Målet är att bidra till friskare hästar genom både utbildning och en bättre översikt av alla aktiviteter kring hästen – vilket också skapar mer kvalitetstid med hästen.   

PreVet är en app där man som häst- eller stallägare sköter stalltavlan och planering digitalt. Tillsammans med alla som hanterar hästen har man full koll på alltifrån träningar, datum för vaccinationer och skoningar, spara viktig hälsodokumentation och följa hästens utveckling. För att förbättra sin kunskap skickas löpande information ut i appens inkorg. Dessutom administrerar appen informationsutbyte mellan hästägare, stallar, veterinär och försäkringsbolag samt övriga berörda.

Sämre hästhälsa och ökade veterinärvårdskostnader är en vanlig konsekvens av otillräckligt informationsutbyte mellan hästägare och veterinär, ofta då ingen löpande dokumentation kring hästens hälsa och tillstånd finns. Det kan leda till fler skador och ökade kostnader hos veterinären, något som Dunstan och PreVet vill motverka för både hästägarnas plånbok, men framför allt för hästarnas skull.

“ Att jobba skadeförebyggande tillsammans med försäkringbolag och djurägare leder till påtagligt lägre kostnader och bättre djurhälsa! Vårt utvecklande samarbete med Dunstan har nu givit hästägare möjlighet att kostnadsfritt använda PreVet Pro-appen för att på bästa sätt kunna följa upp och dokumentera sina hästars vardagliga hälsa och rutiner. Dessutom kommer hästägarna som skapar ett Pro-konto i appen ta del av ett flertal utbildningar som påtagligt sänker både skadekostnader och premier”, säger Jenny Gagnér, grundare PreVet.

Dunstan är en ny aktör på marknaden som tillhandahåller moderna försäkringar för häst och gård. Tillsammans med PreVet visar Dunstan på nya, innovativa sätt att främja en god hästhållning tillsammans med kunderna.

“På Dunstan sätter vi alltid hästens välmående främst och det var en självklarhet att vi skulle erbjuda våra kunder PreVet för en bättre hästhållning. Dessutom premierar vi de kunder som ökar sin kunskap något extra med poäng i vårt poängsystem. De kan man senare använda för att till exempel påverka sin premie eller självrisk”, säger Stefan Fur, VD Dunstan AB.

Med start 1 september har Dunstans kunder kostnadsfri tillgång till PreVet Pro under ett år. Förutom dokumentation om häst och stall kommer Dunstans kunder via PreVet ha tillgång till ett antal digitala utbildningar. Efter varje utbildning görs ett prov och godkänt prov kan växlas in mot Dunstan-poäng, som i sin tur kan användas till att sänka sin premie, självrisk eller handla i Dunstans Trygghetsshop.

Läs mer om PreVet här.

Få ett prisförslag

Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

    

     

    Få ett prisförslag

    Fyll i dina uppgifter nedan för att bli uppringd av våra försäkringsspecialister.

     Få ett prisförslag

     Fyll i dina uppgifter nedan för att bli uppringd av våra försäkringsspecialister.

      Få ett prisförslag

      Fyll i dina uppgifter nedan för att bli uppringd av våra försäkringsspecialister.

       Dunstan – försäkringar som bygger på kunskap

       Lyssna på och chatta med några av Sveriges främsta sportveterinärer den 11 januari kl. 19.00

       Vi på Dunstan vet att kunskap är nyckeln till ett friskt och säkert hästgårdsliv. Därför bjuder vi in till en exklusiv föreläsning med Sveriges främsta sportveterinärer för att prata om hur du med hållbar träning får friskare hästar. Efter föreläsningen får du möjlighet att ställa frågor till sportveterinärerna Florian Lackner och Enar Tollig med Stefan Fur som moderator. Lär dig mer om
       • Optimal vinterträning
       • Veterinärens perspektiv
       • Ställ frågor live i chatten