Dunstan och PreVet i samarbete för att bidra till bättre hästhälsa

Dunstan och PreVet i samarbete för att bidra till bättre hästhälsa

I syfte att hjälpa hästägare att enklare hålla koll på sin hästs mående erbjuds Dunstans kunder kostnadsfri tillgång till PreVets app under ett år. Målet är att bidra till friskare hästar genom både utbildning och en bättre översikt av alla aktiviteter kring hästen – vilket också skapar mer kvalitetstid med hästen.   

PreVet är en app där man som häst- eller stallägare sköter stalltavlan och planering digitalt. Tillsammans med alla som hanterar hästen har man full koll på alltifrån träningar, datum för vaccinationer och skoningar, spara viktig hälsodokumentation och följa hästens utveckling. För att förbättra sin kunskap skickas löpande information ut i appens inkorg. Dessutom administrerar appen informationsutbyte mellan hästägare, stallar, veterinär och försäkringsbolag samt övriga berörda.

Sämre hästhälsa och ökade veterinärvårdskostnader är en vanlig konsekvens av otillräckligt informationsutbyte mellan hästägare och veterinär, ofta då ingen löpande dokumentation kring hästens hälsa och tillstånd finns. Det kan leda till fler skador och ökade kostnader hos veterinären, något som Dunstan och PreVet vill motverka för både hästägarnas plånbok, men framför allt för hästarnas skull.

“ Att jobba skadeförebyggande tillsammans med försäkringbolag och djurägare leder till påtagligt lägre kostnader och bättre djurhälsa! Vårt utvecklande samarbete med Dunstan har nu givit hästägare möjlighet att kostnadsfritt använda PreVet Pro-appen för att på bästa sätt kunna följa upp och dokumentera sina hästars vardagliga hälsa och rutiner. Dessutom kommer hästägarna som skapar ett Pro-konto i appen ta del av ett flertal utbildningar som påtagligt sänker både skadekostnader och premier”, säger Jenny Gagnér, grundare PreVet.

Dunstan är en ny aktör på marknaden som tillhandahåller moderna försäkringar för häst och gård. Tillsammans med PreVet visar Dunstan på nya, innovativa sätt att främja en god hästhållning tillsammans med kunderna.

“På Dunstan sätter vi alltid hästens välmående främst och det var en självklarhet att vi skulle erbjuda våra kunder PreVet för en bättre hästhållning. Dessutom premierar vi de kunder som ökar sin kunskap något extra med poäng i vårt poängsystem. De kan man senare använda för att till exempel påverka sin premie eller självrisk”, säger Stefan Fur, VD Dunstan AB.

Med start 1 september har Dunstans kunder kostnadsfri tillgång till PreVet Pro under ett år. Förutom dokumentation om häst och stall kommer Dunstans kunder via PreVet ha tillgång till ett antal digitala utbildningar. Efter varje utbildning görs ett prov och godkänt prov kan växlas in mot Dunstan-poäng, som i sin tur kan användas till att sänka sin premie, självrisk eller handla i Dunstans Trygghetsshop.

Läs mer om PreVet här.

  Få en kostnadsfri konsultation

  Många har en försäkring som inte täcker allt den borde. Därför bjuder vi på en genomgång av din gård.

  Vilka dagar kan du tänka dig att bli kontaktad?*

  Vilka tider blir bäst?*

  Vår gårdsexpert vill veta vem du är

  Skriv in dina uppgifter så sköter vi resten!

   Nyfiken på Dunstan Icelandic?

    Vi hjälper dig att försäkra din hästtrailer!

     Bli uppringd

     Få ett prisförslag

     Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

       Vi hjälper dig att välja rätt försäkring