Dunstan och Global Trucks Youngster Tour i nytt samarbete

Dunstan och Global Trucks Youngster Tour i nytt samarbete

Dunstan blir ny samarbetspartner till unghästtouren i hoppning Global Trucks Youngster Tour. Med ett gemensamt mål om att skapa trygga förutsättningar för de yngsta hopphästarnas insteg i sin tävlingskarriär ser parterna nu fram emot årets säsong.

“För Dunstan är GTYT en förebildlig tävling för de yngre hästarna. Det ger bra förutsättningar både för hästarna och för våra många duktiga unghästryttare i landet och det vill vi vara med och stötta”, säger Stefan Fur, VD, Dunstan.

Dunstan lanserades i årsskiftet och erbjuder nytänkande försäkringslösningar för häst, hästgårdar och hästföretagare med extra fokus på kunskapsspridning och skadeförebyggande åtgärder.

“Global Trucks Youngster Tour är en tour för 4–6 åriga hästar, utformad för unghästar med hästarnas bästa i fokus.Vi är jätteglada för vårt samarbete med Dunstan. Deras tänk med att premiera kunskap, skadeförebyggande åtgärder och skadefrihet liknar det vi vill uppnå, en tävling som är uppbyggd för hästarnas bästa och som ger en grund för en lång tävlingskarriär som bygger på förtroende och trygghet”, säger Sara Brink, en av grundarna till GTYT.

En unghästutbildare som ser fram emot årets säsongstart av GTYT är Björn Svensson.

“För mig är det här ett jättebra alternativ att utbilda mina unghästar. Eftersom jag redan nu vet kvaldatumen kan jag planera in så att de också hinner få tillräckligt med vila. Det är också bra att kvalen in te börjar för högt utan att hästarna succesivt kan få avancera i klasserna. Dessutom är det en otrolig fördel att få rida på riktigt bra tävlingsplatser med bra underlag och banbyggnation – sådant stärker verkligen hästarnas utbildning”, avslutar han.

Säsongstarten för GTYT är redan denna vecka i Norrköping. Mer information finns här.

Få ett prisförslag

Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

    

    Bli uppringd

    Få ett prisförslag

    Fyll i dina uppgifter nedan för att bli uppringd av våra försäkringsspecialister.

     Få ett prisförslag

     Fyll i dina uppgifter nedan för att bli uppringd av våra försäkringsspecialister.

      Få ett prisförslag

      Fyll i dina uppgifter nedan för att bli uppringd av våra försäkringsspecialister.

       Dunstan – försäkringar som bygger på kunskap

       Lyssna på och chatta med några av Sveriges främsta sportveterinärer den 11 januari kl. 19.00

       Vi på Dunstan vet att kunskap är nyckeln till ett friskt och säkert hästgårdsliv. Därför bjuder vi in till en exklusiv föreläsning med Sveriges främsta sportveterinärer för att prata om hur du med hållbar träning får friskare hästar. Efter föreläsningen får du möjlighet att ställa frågor till sportveterinärerna Florian Lackner och Enar Tollig med Stefan Fur som moderator. Lär dig mer om
       • Optimal vinterträning
       • Veterinärens perspektiv
       • Ställ frågor live i chatten
       [contact-form-7 404 "Hittades inte"]