Safe Start Premium- Sömlös trygghet från foster till ettåring

Få en heltäckande veterinärvårds- och livförsäkring fram till fölets ettårsdag. Vår Safe Start Premium är den mest heltäckande försäkringslösningen på marknaden och ger dig trygghet från 40:e dräktighetsdygnet fram till fölets ettårsdag.

 • Fosterförsäkring 8 000 kr – trygghetsgaranti med dolda fel.
 • Livförsäkring Premium 10 000 kr.
 • Veterinärvård Premium med ersättning upp till 100 000 kr.
 • Ge ditt föl en trygg start
försäkra foster och föl
foster och fölförsäkring

Foster och föl – Trygghet redan från start

En försäkring skapad för dig som har speciella önskemål på din foster- och fölförsäkring. Här kan du själv välja vilken nivå du vill ha på liv- och veterinärvårdsförsäkringen. Försäkringen går att teckna från 40:e dräktighetsdygnet och gäller fram tills ditt föl är 30 dagar gammalt.

 • Ingen beloppsgräns för läkemedel
 • Veterinärvårdsbelopp upp till 100 000 kr
 • Trygghetsgaranti och skydd för dolda fel
Se ditt pris   Bli uppringd

Hur mycket får du tillbaka om något händer?

Exempel 1

Du får en veterinärfaktura på 25 000 kr. Du betalar alltid 50% av de första 5 000 kr vid skada och din valda självrisk på resterande belopp (25% eller 50%).

Med en ersättningsbar veterinärfaktura på 25 000 SEK betalar du själv:
50% rörlig självrisk på de första 5000 SEK*2 500 SEK
25% vald självrisk på resterande belopp.5 000 SEK
Total rörlig självrisk7 500 SEK
Försäkringen ersätter resterande17 500 SEK

Exempel 2

Du får en veterinärfaktura på 4 000 kr. Du betalar alltid 50% av de första 5 000 kr vid skada och din valda självrisk på resterande belopp (25% eller 50%).

Med en ersättningsbar veterinärfaktura på 4 000 SEK betalar du själv:
50% rörlig självrisk på de första 5000 SEK*2 000 SEK
Försäkringen ersätter resterande2 000 SEK

*Första gången vi ersätter dig får du 50% på de första 5 000 SEK och detta gäller en gång under hela försäkringsperioden, därefter gäller din valda självrisk på 25% eller 50% enligt ditt försäkringsbrev.

Dunstans digitala klinik

Med en föl- och unghästförsäkring ger du din häst ett skydd som säkerställer att ni ska få rätt hjälp och ersättning om olyckan är framme.

Som kund får du tillgång till vår digitala klinik och FirstVet direkt i din mobil eller dator. Genom ett enkelt videosamtal kan du träffa veterinären när och där det passar dig och din häst!

Vanliga frågor om våra Hästförsäkringar

Vad innebär Trygghetsgaranti?

Dunstan erbjuder trygghetsgaranti vid flytt från annat försäkringsbolag. Det betyder att om din häst tidigare omfattats av ett dolda fel-skydd övertar vi det skyddet. För att trygghetsgarantin ska gälla ska Dunstan fått tagit del av tidigare försäkringsomfattning, skadehistorik samt en hälsodeklaration. Alla som tecknar Dunstan Foster & Föl samt försäkrade föl i Dunstan omfattas av trygghetsgarantin och dolda fel-skydd.

Vilken typ av försäkring bör jag ha för min häst?

När du väljer försäkring bör du fundera på vilket skydd just du behöver. Det finns flera olika försäkringsalternativ som passar för dig och din häst. En mer omfattande försäkring har en högre premie medan du vid en mindre omfattande försäkring betalar en större kostnad själv vid en ersättningsbar skada eller sjukdom.

Välj veterinärvård efter användningsområde

 • Har du en ridhäst, trav- och galopphäst eller en annan häst som behöver ett bra skydd rekommenderar vi att du väljer Special Veterinärvård.
 • Har du en ponny eller sällskapshäst som behöver regelbundna hälsokontroller rekommenderar vi Premium Veterinärvård.
 • Söker du en mer grundläggande veterinärvård bör du välja Grund Veterinärvård.
 • För föl och avelssto har vi tagit fram en skräddarsydd försäkring som heter Breeding Veterinärvård.

Utöver en bra Veterinärvårdsförsäkring rekommenderar vi även att du tecknar en liv- och användbarhetsförsäkring som ger dig skydd för när saker och ting inte blir som du tänkt dig. Skulle din häst avlida i förtid eller bli så skadad att den inte kan användas till det som den var avsedd för så har du rätt till ersättning. Du kan själv anpassa hur omfattande skydd du vill teckna.

Hur lång tid tar det att få försäkringspengarna?

Tiden det tar att få försäkringspengarna kan variera beroende på vilken typ av försäkring du har och vilken skada det gäller. Vanligtvis tar det upp till 5 dagar att behandla din skadeanmälan och därefter 3 dagar tills du får pengarna utbetalda.

I vissa fall kan utbetalningen dröja längre, exempelvis om det krävs en utredning eller om det finns oenighet om vilka kostnader som täcks av försäkringen.

Om du är osäker på vad som gäller för din häst och försäkring, får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig att gå igenom villkoren: info@dunstan.se eller 010-179 84 00

Hur fungerar de olika självrisknivåerna hos Dunstan?

När din häst är försäkrad hos Dunstan inleds självriskperioden vid början av försäkringsåret och varar i upp till 365 dagar. För det första beloppet upp till 5 000 SEK under försäkringsåret betalar du alltid en rörlig självrisk på 50%. Därefter tillämpas den självriskprocent du valt vid tecknandet av din försäkring, antingen 25% eller 50%, på resterande belopp.

Det innebär att om du väljer en självrisk på 50%, får du en lägre premie men är i gengäld beredd att betala mer vid en eventuell sjukdom eller skada. Om du väljer en självrisk på 25%, blir premien högre, men din egenkostnad vid en eventuell sjukdom eller skada blir lägre.

Vad ersätter en hästförsäkring?

Försäkringen kan ersätta dig för kostnader du har i samband med att din häst blir sjuk eller skadad och måste uppsöka veterinär. Utöver detta kan du även teckna en liv- och användbarhetsförsäkring som ersätter om din häst går bort eller förlorar sin användbarhet.

Försäkringar & villkor

Dunstan är skapat av häst- och gårdsmänniskor. Eftersom vi vet hur livet på en hästgård fungerar kan vi ta fram de bästa försäkringslösningarna, anpassade efter ditt liv och din vardag.

  Få en kostnadsfri konsultation

  Många har en försäkring som inte täcker allt den borde. Därför bjuder vi på en genomgång av din gård.

  Vilka dagar kan du tänka dig att bli kontaktad?*

  Vilka tider blir bäst?*

  Vår gårdsexpert vill veta vem du är

  Skriv in dina uppgifter så sköter vi resten!

   Nyfiken på Dunstan Icelandic?

    Vi hjälper dig att försäkra din hästtrailer!

     Bli uppringd

     Få ett prisförslag

     Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

       Vi hjälper dig att välja rätt försäkring