Träckprov hos FirstVet

Träckprov hos FirstVet

Träckprov hos FirstVet

Vi har nu lanserat vår digitala klinik i samarbete med Firstvet, allt för ett tryggt och friskt hästgårdsliv. Vi vill därför erbjuda dig som kund hos Dunstan 30% rabatt på träckprov i FirstVets webbutik.
Dessutom har du fri konsultation hos FirstVet kring resultatet av din hästs träckprov. Registrerar du ett genomfört träckprov på Mina Sidor får du 100 bonuspoäng!

 

Viktig info om avmaskning

Träckprov är viktigt för att kunna välja rätt avmaskningsmedel och få ett mått på hur smittade gräshagarna är. Ett högt parasitangrepp på en häst kan orsaka onödigt lidande för hästen, rutinen kring avmaskning är även viktig för att du ska få full ersättning från din försäkring vid sjukdom.

Avmaskning bör endast utföras på hästar som kan sprida smitta för att bromsa utvecklingen av resistens hos hästparasiter. Med avmaskning baserad på resultat från träckprover behöver ofta bara hälften av hästarna avmaskas, ibland ännu färre.

Den lämpligaste tidpunkten för friska hästar är april-maj, innan byte från vinterhagar till sommarhagar. Även de hästar som inte går på traditionellt bete bör provtas under den perioden.

  Vi hjälper dig att försäkra din hästtrailer!

   Bli uppringd

   Få ett prisförslag

   Fyll i dina uppgifter nedan för att bli kontaktad av våra försäkringsspecialister.

     Vi hjälper dig att välja rätt försäkring